Gillian Justiana nieuwe trainer Be Quick ’28

Foto van auteur

Zwolle – Be Quick ’28 heeft vrij snel na het plotselinge vertrek van Marcel Boudesteijn, in de persoon van Gillian Justiana een nieuwe hoofdtrainer gevonden. De 31-jarige Zwollenaar is een bekend gezicht binnen Be Quick.
Justiana combineert het trainerschap van Be Quick ’28 met de functie van assistent-trainer bij het Onder 21 team van PEC Zwolle. De functie van assistent-trainer van het nationale elftal van Curaçao beëindigt hij per 1 juli.

Op 8- jarige leeftijd werd Justiana lid van Be Quick, waar hij de gehele jeugdopleiding doorliep. Op 15-jarige ( !!) leeftijd debuteerde hij in het eerste elftal dat destijds uitkwam in de Hoofdklasse. PEC Zwolle nam de aanvallende linksachter vervolgens in 2009 over waar hij in twee seizoenen 41 keer in de hoofdmacht uitkwam.
Daarna volgde een overstap naar Helmond Sport waar Justiana 6 seizoenen in de Jupiler League speelde om vervolgens nog twee jaar de aanvoerdersband bij IJsselmeervolgels te dragen. Ook kwam hij uit voor het nationale elftal van Curaçao waarmee hij in 2017 de Caribbean Cup won.
Naast zijn actieve spelersperiode was Justiana trainer bij de jeugd van PSV Eindhoven en bij PEC Zwolle, tot op heden bij de Onder 21. Met Guus Hiddink, Patrick Kluivert en recentelijk Art Langeler werkte Justiana samen bij het nationale team van Curaçao.
Be Quick kiest met Gillian Justiana bewust voor een jonge trainer die samen met assistent-trainer Martijn van Uffelen de succesvolle en aanvallende speelstijl van de jonge Be Quick selectie verder gaat uitbouwen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)