Hoofdtrainer Be Quick ’28 vertrekt per direct naar PEC Zwolle onder 21

Gillian Justiana (staand in midden) langs de lijn bij Be Quick '28.
Foto: Be Quick '28

De hoofdtrainer van Be Quick ’28, Gillian Justiana, is vrijdag overgestapt naar PEC Zwolle O21. Niek Loohuis, de huidige hoofdtrainer van PEC O21, heeft zijn werkzaamheden wegens gezondheidsredenen per direct neergelegd. Justiana was al assistent-trainer bij PEC Zwolle O21.

PEC Zwolle diende gelijkertijd een dringend verzoek in om Justiana ook op zaterdag beschikbaar te stellen voor de coaching van de PEC-Beloften. Bert Venema, de voorzitter van Be Quick, laat weten dat de club en Justiana hierdoor volledig werden verrast. “Het mag duidelijk zijn dat het bestuur van Be Quick niet zat te wachten op deze onverwachte en niet gewenste mutatie,” aldus Venema.

Voor de trainer was het een lastige en emotionele afweging, wel gaf hij aan een voorkeur te hebben voor PEC Zwolle. In goed overleg met de directie van PEC Zwolle besloot Be Quick om tegemoet te komen aan de wensen van PEC. Justiana heeft donderdagavond afscheid genomen van de selectie van Be Quick.

Door het plotselinge vertrek van Justiana wordt assistent-trainer Martijn van Uffelen de hoofdtrainer van Be Quick. Hij zal daardoor in de resterende vier competitiewedstrijden het vlaggenschip van de club in veilige haven moeten loodsen.

“Het bestuur van Be Quick ’28 heeft alle vertrouwen dat Martijn deze klus samen met de spelersgroep succesvol zal klaren,” zegt Venema. Ook is hij Justiana dankbaar voor de goede samenwerking. “Ik wens hem dan ook veel geluk de komende weken bij PEC.” PEC Zwolle O21 staat momenteel op een degradatieplaats.

Foto 1
Gillian Justiana (staand in midden) langs de lijn bij Be Quick '28. - Foto: Be Quick '28
Gillian Justiana (staand in midden) langs de lijn bij Be Quick '28.
Foto: Be Quick '28

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)