Tomislav Mrkonjic versterkt PEC Zwolle

Foto van auteur

Stadion PEC Zwolle
Foto: Hans van Eijsden

Zwolle – Opnieuw heeft PEC Zwolle goede zaken gedaan op de transfermarkt. De ploeg van trainer/coach Dick Schreuder heeft Tomislav Mrkonjic transfervrij overgenomen van het Sloveense NK Radomlje.

Mrkonjic (28), een aanvallende middenvelder, was transfervrij en tekent voor twee seizoenen in Zwolle met een optie voor nog een jaar. Mrkonjic, geboren in Split en bezitter van een Kroatisch paspoort, speelde tot begin dit jaar enkel in zijn geboorteland, maar verhuisde vervolgens naar het Sloveense Radomlje. Nu wacht het eerste avontuur in West-Europa.

Marcel Boudesteyn, technisch directeur van PEC Zwolle, legt uit waar de kwaliteiten van de Kroaat liggen: ,,Tomislav is meerdere keren door de gehele technische staf bekeken en heeft op iedereen een hele goede indruk achtergelaten. Het mooie aan Tomislav is dat hij een aanvallende middenvelder is, die ook voorin kan spelen. Spelers die aanvallend zijn ingesteld en op meerdere posities kunnen spelen zijn schaars. Daarnaast is Tomislav op en top fit en heeft hij het afgelopen seizoen nagenoeg alles gespeeld.”

Tomislav Mrkonjic: ,,Ik ben blij met mijn overstap naar PEC Zwolle in een nieuw land en nieuwe competitie. De interesse en absolute wil om mij aan te trekken vanuit de trainer en technisch directeur was groot. Dat gaf mij uiteraard ook een lekker gevoel. Ik typeer mezelf als een speler waar de club hard naar op zoek was, namelijk een speler die teamgenoten vrij voor het doel kan zetten, balvast is en beschikt over een goed linkerbeen. Ook denk ik dat ik met mijn ervaring een toevoeging kan zijn voor deze toch best jonge ploeg. Ik heb in ieder geval veel zin in het komende seizoen!”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)