Het weer in het weekend: Af en toe zon, zondag vrij koel

Foto van auteur

Assiesplein
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdagochtend passeert een zone met veel bewolking Zwolle. Er kan een licht buitje in zitten, ook nog rond het middaguur. Daarna verbrokkelt de bewolking, de zon komt beter tevoorschijn, maar wolkeloos wordt het zeker niet.

In de ochtend starten we nevelig en met zo’n 15 graden op de Zwolse thermometers, ’s middags is het maximum 22 graden. In combinatie met de doorkomende middagzon mag je dat acceptabel weer noemen. Er is wind vanuit het noordwesten, zwak tot matig, kracht 2 tot 3. We bevinden ons dit weekend nog steeds aan de oostkant van een hogedrukgebied met het centrum boven Ierland. Met deze ligging lukt het zwakke fronten telkens om vanuit het noordwesten onze omgeving te besluipen.

Ook zondag gebeurt dat. Een zwak front trekt over, wat te merken is aan dikkere bewolking. Maar de kans op neerslag is uiterst klein. Wellicht lukt het de zon ruimte te pakken zondagmorgen vroeg, voor het front uit, en ‘s avonds achter het front. Na een nacht met een minimumtemperatuur van ongeveer 13 graden, persen we er zondagmiddag 20 graden uit. Dat valt een beetje tegen. De wind komt uit het noordwesten, met kracht 2 à 3.

In de nieuwe week zitten we nog steeds onder hogedrukinvloed. De ligging is echter anders, zodat de wind eindelijk de noordwesthoek verlaat. Dat biedt na het weekend perspectief op meer zon en warmer weer.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)