Het weer: Wolkenvelden en zon

Foto van auteur

Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag start fris door nachtelijke afkoeling. Misschien hangen in het buitengebied van Zwolle lage mistbanken. De minimumtemperatuur ’s morgens vroeg is gedaald naar circa 11 graden. Wie dit weerbericht op tijd leest heeft kans om zijn woning ’s nachts te luchten.

Zwolle gaat een warme tot zeer warme week tegemoet. Maandag is de maximumtemperatuur vergelijkbaar met die van zondag: ongeveer 24 graden. De zon laat zich zeker zien, maar er schuiven vanuit het noordwesten plakkaten bewolking voorlangs. Deze horen bij een inactief front, waaruit we geen regen verwachten. In de loop van de middag drijft de bewolking weg en lost op. De wind is zwak, in de middag iets toenemend naar matig, kracht 3, uit het noorden tot noordwesten.

Een langgerekt hogedrukgebied ligt van Ierland tot over onze omgeving. Het verplaatst zich iets waardoor de wind geleidelijk naar het noordoosten draait. Droge en steeds warmere lucht komt uit die richting. Er zit weinig tot geen bewolking in en dus ook geen regen.

Geen enkel weermodel berekent voor komende week neerslag. Het blijven kurkdroge dagen met stralende zonneschijn die geen strobreed in de weg wordt gelegd. De warmte in Zwolle wordt vanaf woensdag tropisch: 30 graden of hoger. Pas na komend weekend zouden we vanuit het zuidwesten een storing met buien over ons heen kunnen krijgen. Maar dat is nog ver weg en allerminst zeker.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)