Landstede Hammers contracteert Ryan Davis

Foto van auteur

Zwolle – Landstede Hammers heeft Ryan Davis gecontracteerd. De 22-jarige Amerikaanse power forward komt over van de Vermont Catamounts, waar hij vier seizoenen voor actief was. De 2.03 meter lange Davis werd onder andere twee keer uitgeroepen tot America East Player of the Year.

Davis startte in het seizoen 2018/2019 bij de Vermont Catamounts, uitkomend in de America East Conference, onderdeel van de NCAA Division I. In zijn eerste jaar kwam hij in 24 wedstrijden tot een gemiddelde van 3.3 punten en bijna 2 rebounds per wedstrijd, maar in de daaropvolgende jaren zou Davis een mooie ontwikkeling doormaken.

In zijn laatste jaar, het seizoen 2021/2022, was hij goed voor gemiddeldes van 17.3 punten en 5.6 rebounds per wedstrijd. Daarnaast bereikte hij met zijn ploeg March Madness, waarin Vermont in de eerste ronde werd uitgeschakeld door Arkansas. Davis was in die wedstrijd goed voor twintig punten en drie rebounds.

Met het aantrekken van Davis krijgt de selectie van Landstede Hammers weer verder vorm. “Ryan is een welkome versterking”, weet algemeen manager Aleksandar Todorov. “Nadat we onze Nederlandse kern en Felix Terins hebben vastgelegd, zijn we op zoek gegaan naar een type als Ryan. Hij is sterk onder de basket, dat heeft hij ook laten zien bij de Vermont Catamounts. Hij is daar niet voor niets uitgeroepen tot speler van het jaar. Ik weet zeker dat Ryan goed binnen onze filosofie past en dat het publiek van hem gaat genieten.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)