Het weer: Zon, wolken en een ideale temperatuur

Foto van auteur

Gruitmeesterlaan

Zwolle – Donderdag wordt de zomerse warmte van de afgelopen twee dagen weggedrukt door een briesje vanaf de Noordzee. ’s Morgens vroeg is het rond 12 graden in Zwolle, ’s middags is het maximum ongeveer 23 graden. Dit wordt door velen als een ideale temperatuur ervaren.

Volgens de weerkundige wetten mag een dag pas zomers worden genoemd als de temperatuur 25 graden of hoger is. De zon doet er donderdag alles aan om het weer tenminste een zomerse aanblik te geven. Er drijven ook wolken over en rond het middaguur kunnen dat wolkenveldjes zijn. Ook dan verdwijnt de zon waarschijnlijk niet geheel uit beeld. De wind komt uit het noorden tot noordwesten en is zwak in de ochtend. In de middag matig, kracht 3, misschien even 4.

Vrijdag voert de noordwestelijke stroming wat meer bewolking aan. In de middag zou daar een enkel drupje regen uit kunnen vallen. Ook in de nacht naar zaterdag is er een kleine kans op een paar spatjes regen. Zowel vrijdag als in het weekend blijft het overwegend zonnige karakter van het weer behouden. De wind zit tot en met zaterdag in de noordwesthoek, wat voor een gematigde temperatuur zorgt.

Vanaf zondag krijgen we een hogedrukgebied over ons heen. Hierdoor draait de wind naar het zuiden– tot zuidwesten. Hitte uit Frankrijk komt dan onze kant op, met tropische temperaturen van 30 graden of meer tot gevolg. Volgende week dinsdag en woensdag kan het richting 35 graden gaan in Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)