Het weer: Droog en ’s middags warm

Foto van auteur

Veldhoek
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag geeft de zomer een toegift. Onder een septemberzonnetje stijgt het kwik lekker. Zwolle start de dag met een minimum van ongeveer 12 graden en ’s middags is het met 25 graden zomers warm.

Sluier– en stapelwolken schuiven voor de zon langs, maar dat doet weinig af aan het zomergevoel op deze maandag. Het blijft droog. Er staat een zwak tot matig windje uit zuidelijke richtingen. Op hoogte waait het ook niet hard, zodat de wolken traag over de stad sukkelen. Is dit de opmaat naar een zomerse week? Nee, er nadert een koufront waarna ons weer vanuit het koele noordwesten komt. De temperatuur gaat deze week geleidelijk bergafwaarts. Vrijdag komt het kwik niet hoger dan – schrik niet – zo’n 16 graden.

Dat koufront arriveert in de nacht van maandag op dinsdag met bewolking en regen boven Zwolle. Dinsdagochtend is er nog steeds kans op nattigheid, in de middag klaart het op. Een maximumtemperatuur van ongeveer 23 graden. Woensdag is dat ook het verwachte middagniveau. Het is een droge dag met weinig wind. Na een mogelijk mistig begin is er veel ruimte voor zonneschijn.

Zo’n stroming uit het noordwesten staat vaak garant voor overvloedige aanvoer van wolkenvelden. Donderdag en vrijdag zit de zon daar vaak achter te mokken. De kans op een buitje neemt dan toe.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)