Het weer: Bewolking en buiige regen

Foto van auteur

Grote Voort
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag is het afgelopen met het zonnige en tropisch warme weer. Over Zwolle schuift een mengelmoes van wolken, die weinig ruimte laat voor zonneschijn. Er valt buiige neerslag. De regenkans is tot de avond groot.

Een lagedrukgebiedje waarin buien rondtollen trekt over onze omgeving. De weercomputers berekenen voor Zwolle een etmaalhoeveelheid regenwater variërend van 10 tot ruim 20 liter per vierkante meter. Woensdag noteerden de stadsweerstations nog een temperatuur van 31 graden. Donderdag is de afkoeling een feit, we moeten het onder de wolken en in de regen doen met een verfrissende temperatuur van maximaal 20 graden. De wind zoekt in de loop van donderdag de noordwesthoek op. In de avond trekt de noordwestenwind tijdelijk aan naar kracht 4.

Vrijdag is het lagedrukgebiedje verdwenen naar het noordoosten. De atmosfeer komt tot rust en de stad droogt op van de regen op donderdag. De bewolking overheerst waarschijnlijk, maar neerslag wordt op vrijdag niet meer verwacht. Bij een zwakke noordwestenwind komt het kwik amper boven de 20 graden uit.

In het weekend keert de zon terug boven de stad. Het blijft droog en de temperatuur boekt flinke winst: 24 graden op zaterdag en tegen de 30 graden op zondag in Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)