Het weer in het weekend: Zaterdag zomers, zondag later kans op een bui

Foto van auteur

Porporastraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdagochtend in alle vroegte is er kans op mistbanken in de omgeving van Zwolle. Deze verdwijnen spoedig nadat de zon tegen zes uur boven de horizon is gerezen. Zaterdag staat veel zonneschijn op het programma.

In de loop van de middag komen vanuit het westen wolkensluiers opzetten. Daar schijnt de zon goed doorheen. In de avond wordt de bewolking dikker, maar neerslag verwachten we nog niet. De wind komt uit het westen tot noordwesten met kracht 2 tot misschien 3. Niet te veel wind dus. Het kwik loopt op naar ongeveer 26 graden, een zomerse temperatuur. Zon, warmte en weinig wind maken het een fraaie zomerdag in Zwolle. In de avond valt de wind compleet weg en blijft het nog lang prettig buiten.

Zondag is de mindere dag van het weekend voor zonliefhebbers. De bewolking overheerst, met name in de middag. Er trekt vanuit het westen een storing over, waarin ’s middags en ’s avonds een bui kan zitten. Regen zou goed nieuws zijn voor de natuur, maar de vraag is of Zwolle iets van betekenis ontvangt. Het betreft neerslag die plaatselijk van karakter is, zodat het op sommige plekken nat wordt terwijl elders geen drup valt. Onder de wolken is de maximumtemperatuur zondag circa 22 graden, koeler dan op zaterdag. De zwakke tot matige wind komt uit westelijke richtingen.

Maandagochtend is er nog kans op een buitje. Dinsdag trekt een storing ten noorden van ons naar het noordoosten. De wind komt uit het zuidwesten en er is aanvoer van warmere lucht. De temperatuur gaat omhoog naar zomers niveau.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)