Het weer in het weekend: Vrij zonnig, vooral in de nacht naar zondag kans op een bui

Zuiderkerkstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdag kent een droog en vrij zonnig begin. In de middag sukkelt een front met toename van bewolking vanuit het westen over Zwolle. De kans op een bui neemt dan toe. In de avond mogelijk met onweer.

Sterke buiigheid is er zaterdag overdag niet. De temperatuur stijgt in de stad naar een acceptabele 24 graden. Er staat wind: zwak tot matig, kracht 2 tot 3, uit het zuiden tot zuidwesten, later op de dag afnemend en naar noord tot noordoost draaiend. In de nacht naar zondag wordt opleving van de buienactiviteit op het front verwacht, de kans op nachtelijk onweer is echter klein. Het plan is dat het trage front zondag overdag ten oosten van Zwolle terechtkomt.

Zondag kan vooral in de vroege ochtend nog een enkel buitje over Zwolle trekken, maar waarschijnlijk blijft het droog. Zon, sluierwolken en lagere wolken vormen het weerbeeld boven Zwolle. De maximumtemperatuur is ongeveer 24 graden. Er staat een zwakke tot matige wind uit richtingen rond zuid.

In de nacht van zondag op maandag zorgt een golf in het front opnieuw voor dikkere bewolking en verhoogde kans op buien in onze omgeving. Het zwaartepunt van de neerslag is boven het westen van Duitsland te verwachten.

Maandag overdag is er nog een kans op een bui. Dinsdag blijft het onder invloed van een hogedrukgebied droog in Zwolle. Er is volop zonneschijn bij een zomerse middagtemperatuur van 25 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)