Het weer in het weekend: Veel stapelwolken en meest droog

Foto van auteur

Vreugderijkerwaard
Foto: Arjan van der Scheer

Zwolle – Zaterdag schuiven veel stapelwolken over Zwolle. Tegen de middag dijen ze wat uit tegen de blauwe lucht, maar de kans is klein dat zo’n wolk uitgroeit tot een bui. We gaan uit van een droge zaterdag met zon tussen de stapelwolken door.

De temperatuur valt niet tegen. Vermoedelijk wordt een zomerse 25 graden ‘s middags net aangetikt in de stad. De wind komt uit het westen tot noordwesten en is zwak tot matig, kracht 2 à 3. In de avond afname van wind en bewolking, met een goede kans op een heldere nacht en afkoeling. Misschien krijgen we eindelijk weer een frisse nachttemperatuur onder de 15 graden.

Zondagmorgen heeft de zon aanvankelijk veel ruimte. Daarna verschijnt vanuit het zuidwesten sluierbewolking. Stapelwolken ontwikkelen zich ook boven de stad, vooral in de middag. Heel misschien ontstaat daar een mini-buitje uit. De zuidwesten- tot westenwind is eerst zwak, in de middag matig, kracht 3. Wat doet het kwik zondag in de Zwolse thermometers? Dat blijft vermoedelijk iets onder 25 graden steken. Prima doe-weer, want niet te warm.

Maandag wordt uit het westen een storing met neerslag in onze omgeving verwacht. Het is nog even de vraag wat de precieze koers zal zijn. Er is gerede kans dat de meeste regen niet bij ons valt maar in de Noordzee. De temperatuur blijft tot en met woensdag op een zomers niveau van 25 graden of nog iets warmer.