‘Zwolse strijd’ te zien bij TV Zwolle

Foto van auteur

Op nieuwjaarsdag zend Omroep Zwolle de voetbaldocumentaire Zwolse Strijd, ‘vijftig jaar betaald voetbal in Zwolle’, uit. De documentaire is om 21.00 uur te zien, en wordt diezelfde avond om 23.00 uur herhaald.

 

De documentaire schetst een prachtig beeld van een bewogen halve eeuw betaald voetbal in Zwolle. De strijd tussen PEC en Zwolsche Boys, de brand op de PEC tribune en het dreigende faillissement kwamen uitgebreid aan bod. Maar ook voor mooie herinneringen, zoals de 4-1 tegen Ajax en het kampioenschap in 2002, is er ruim voldoende plaats. De film werd samengesteld door Michiel van de Peppel en Harry Bouwhuis. (bron: Omroep Zwolle)

6 gedachten over “‘Zwolse strijd’ te zien bij TV Zwolle”

 1. Wanneer kunnen we de dvd bestellen?
  ________________________________

  Admin. Weblog Zwolle.

  Daar hebben wij helaas geen informatie over, wellicht kun je het eens bij omroep Zwolle proberen.

 2. ik heb begrepen dat er geen dvd komt. Dit omdat er anders veel geld aan BUMA betaald moet worden en daarnaast men niet exact weet van wie al het beeldmateriaal is… dus een onmogelijke opgave..

 3. @ Peet

  Wanneer is er dan toegezegd door Omroep Zwolle dat deze documentaire op DVD verkrijgbaar zou zijn? Volgens mij nooit. Los daarvan: als er geen geld is, is er geen geld. Het gaat hier om duizenden euro’s aan rechten, dus vind ik het een beetje vreemd om Omroep Zwolle daarvan de schuld te geven. Als het gaat om subsidie aan de lokale omroep, wil men de portemonnee ook niet trekken. Het is dus kiezen of delen.

Reacties zijn gesloten.