Het weer in het weekend: Zon, stapelwolken en niet te warm

Foto van auteur

Luttenbergstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Het weekend is zonnig in Zwolle en de temperatuur loopt niet uit de hand. Na een koele nacht is 23 graden ongeveer het maximum op zaterdag en 25 graden op zondag. Er zijn vooral zaterdag ook stapelwolken, die zorgen voor een mooi hemeldecor.

Wellicht spot je een zweefvliegtuig onder een van de wolken, want er is thermiek. De wind is over het algemeen zwak uit het noordwesten tot noorden. In de nacht staat er weinig tot geen wind. Er is op beide dagen van het weekend geen kans op neerslag. Een hogedrukgebied met het centrum bij Ierland laat oceaanstoringen met regen afbuigen naar Noorwegen.

Ook in het begin van de nieuwe week houden we hogedrukinvloed. Doordat het hogedrukgebied zich een beetje verplaatst, draait de wind naar noordoost tot oost. De aangevoerde lucht wordt warmer. En droger, zodat stralend zonnige dagen op til zijn met nauwelijks wolken. De temperatuur gaat elke dag een beetje verder omhoog. Vanaf woensdag is er grote kans op een tropische kwikstand van 30 graden in Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)