Het weer in het weekend: Droog en veel zon

Foto van auteur

Wipstrikpark
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdag en zondag heeft het weer in Zwolle een zomers karakter. De zon draait veel uren en het blijft droog. Witte stapelwolken schuiven decoratief over de stad. De temperatuur in de stad stijgt zaterdagmorgen vroeg van 14 graden naar ongeveer 23 graden in de middag.

Deelnemers aan de Zwolse Halve Marathon starten zaterdagavond bij een temperatuur die gedaald is naar ongeveer 20 graden, wat voor velen vermoedelijk nog aan de warme kant is. Er staat niet te veel wind. Overdag matig uit het westen tot zuidwesten met kracht 3, in de avond afnemend naar zwak, kracht 2. Het weekendweer wordt bepaald door een uitloper van een hogedrukgebied bij de Azoren. Het houdt regen op afstand.

Zaterdagavond en in de nacht naar zondag is er weinig bewolking. Het koelt ‘s nachts onder een heldere hemel af richting 13 graden.

Zondag draait de matige wind in de loop van de dag iets: van het westen meer naar het noordwesten. Het kwik stijgt ‘s middags naar ongeveer 22 graden. Er wordt enige sluierbewolking boven de stad verwacht, maar die doet weinig af aan het vriendelijke weerbeeld. Regen is niet aan de orde.

Maandag levert de temperatuur door de noordwestenwind tijdelijk iets in. Onder zon en stapelwolken wordt een maximum van 20 graden bereikt in Zwolle. Een verdwaald druppeltje uit een enkele wolk is niet compleet uit te sluiten.

Na maandag gaat de temperatuur in de lift. Woensdag wordt een zomerse 25 graden berekend voor Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)