Het weer in het weekend: Zon, stapelwolken en warmer

Foto van auteur

Dommel
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdag is er aanvoer van wolken naar Zwolle. Het zijn stapelwolken, geen groot wolkenveld zonder eind zoals op vrijdag. Dat betekent meer ruimte voor zonneschijn, hoewel rond het middaguur het aantal stapelwolken tijdelijk groter wordt.

Na een nacht met opklaringen start de zaterdag met ongeveer 13 graden. Onder de middagzon stijgt het kwik richting 25 graden. De wind zit nog in de koele noordwesthoek, maar is zwak zodat je er geen last van hebt. Zaterdagavond verwachten we weinig bewolking boven Zwolle. Dat zorgt voor afkoeling; rond middernacht is het ongeveer 16 graden in de stad. Door een hogedrukgebied dat zich ten oosten van ons ontwikkelt, draait de wind naar het zuidwesten.

Zondag is die draaiing van de wind goed te merken aan de temperatuur. Onder veel zonneschijn klimt het kwik enthousiast naar een zomerse 27 tot 30 graden. Wolken trekken ook over en rond het middaguur zouden er zelfs een paar druppels regen uit kunnen vallen. Mocht het gebeuren, dan is de dip van korte duur, want de zon herpakt zich in de middag. De zuidwestenwind is zwak tot matig, kracht 2 tot 3.

Maandag warmt het eerst nog op naar een maximumtemperatuur rond 25 graden. De bewolking neemt geleidelijk toe en de kans op een bui ook. Dinsdag en woensdag zijn met ongeveer 21 graden de koelste dagen van de week in Zwolle. Daarna staat herstel van zomerwarmte op de weerkaarten.