Het weer: Forse buien liggen op de loer

Foto van auteur

Almelosekanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag liggen buien op de loer. In de ochtend kan al eentje over Zwolle trekken. In de middag en avond is de kans op een fors exemplaar groter. Er zit niet veel vaart in de buien, zodat ze lang regenwater kunnen uitstorten op één plek.

Wordt zo’n bui actief, dan zitten behalve regen ook hagel, onweer en windvlagen in het potentiële assortiment. Het advies is om een radar-app bij de hand te houden, als je niet verrast wilt worden. Gewoon de wolkenlucht in de gaten houden kan natuurlijk ook. De buien komen uit het zuiden of ontstaan lokaal. We verwachten veel wolken boven de stad waar de zon vaak achter schuilgaat. De maximumtemperatuur is ongeveer 25 graden. Het is vochtig en benauwd.

De buien zitten in een langverwachte onweersstoring uit Frankrijk. In de nacht van woensdag op donderdag is nog een bui mogelijk. Mocht het nat zijn geworden, dan is er later in de nacht en donderdag op de vroege ochtend kans op mist.

Donderdag speelt de actiefste buiigheid zich aan de overzijde van de Duits grens af. Zwolle zou in de middag met een flauw aftreksel te maken kunnen krijgen. Wolken hebben vermoedelijk de overhand. De middagtemperatuur is zo’n 25 graden.

Vrijdag komt Zwolle eindelijk in koelere lucht terecht, want er trekt vanuit het westen een koufront over. In het weekend wordt het circa 23 graden. Dat is een mooie temperatuur, bij droog weer op zaterdag.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)