Het weer: Wolkenvelden en rekening houden met buien

Zwolle-Zuid
Foto: Ank Pot

Vrijdag moet Zwolle de hele dag rekening houden met buien. De grootste kans daarop lijkt te zijn voor de eerste helft van de ochtend en de eerste helft van de avond. Een buien-app biedt vrijdag zicht op de precieze buienkoersen. Zeker is dat grijze wolkenpartijen het weerbeeld bepalen.

Vanaf 21.00 uur, wanneer Nederland tegen Frankrijk voetbalt, knapt het weer op en breekt de oranjezon nog even door. De buienstoring die het onbetrouwbare weer veroorzaakt, trekt met het zwaartepunt over Duitsland, waar vrijdagavond in de omgeving van Leipzig ook tijdens de wedstrijd onweersbuien op de loer liggen.

De maximumtemperatuur in Zwolle is ongeveer 19 graden, in een bui een paar graden lager. ’s Avonds daalt de temperatuur al gauw naar 16 graden. De wind is zwak uit noordelijke richtingen.

In de nacht naar zaterdag zijn er opklaringen en blijft het droog. De minimumtemperatuur zaterdagochtend vroeg is ongeveer 13 graden. Zaterdag drijven vrij veel wolken over de stad, maar de kans op een bui is bij ons gering. De buienactiviteit voltrekt zich ver ten zuiden van Zwolle.

Zondag is het droog met veel zon en zomerse temperatuurwinst, ’s middags is 25 graden haalbaar. In de eerste helft van de nieuwe week schept de zomer er elke dag minstens één graadje bovenop. Zwolle komt woensdag uit in de buurt van 30 graden.

Foto 1
Zwolle-Zuid - Foto: Ank Pot
Zwolle-Zuid
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)