Tamara Rumiantsev wordt directeur Onderzoek en Valorisatie ArtEZ

Foto van auteur

Tamara Rumiantsev

Zwolle – ArtEZ University of the Arts heeft Tamara Rumiantsev benoemd als nieuwe directeur Onderzoek en Valorisatie. Het bestuur van ArtEZ denkt in haar een directeur te hebben gevonden met veel ervaring in onderzoek, onderwijs en de kunsten.

Momenteel is Rumiantsev werkzaam als hoofd Innovation in Education bij Codarts in Rotterdam. Daarvoor werkte zij in diverse rollen in het kunstvakonderwijs. Zij zat onder meer in de directie van het Conservatorium van de HKU. Daarnaast promoveerde Tamara Rumiantsev dit jaar bij de Universiteit Leiden op haar onderzoek naar collaboratieve werkvormen in het hoger muziekonderwijs.

Marjolijn Brussaard, voorzitter College van Bestuur van ArtEZ: “Met Tamara halen we een directeur in huis die niet alleen ervaring heeft op het gebied van leidinggeven aan onderzoek in het kunstvakonderwijs maar ze heeft er zelf ook actief aan deelgenomen. We hebben in haar een directeur gevonden die precies weet wat er nodig is om Onderzoek en Valorisatie binnen ArtEZ vleugels te geven.”

Tamara Rumiantsev: “Ik hou van onderwijs, de kunsten en van onderzoek. ArtEZ is een prachtige en brede hogeschool met alle kunstdisciplines. Ik zie veel ontwikkelingen bij ArtEZ waar ik graag samen met het hele team van Onderzoek en Valorisatie mijn bijdrage aan wil leveren. Het lijkt me mooi om meer afstemming en samenwerking tussen onderzoek en het onderwijs te kunnen realiseren en de positie van ArtEZ als kennisinstelling te verstevigen. Ik wil graag de verbindende factor zijn, over alle locaties heen.”

Behalve onderzoeker en leidinggevende is Rumiantsev ook jarenlang zelfstandig ondernemer geweest. Zij ziet veel kansen op het vlak van valorisatie. Tamara Rumiantsev volgt per 1 september Clemens Berendsen op.