Het weer: Zon, stapelwolken en wind, misschien een maartse bui

Foto van auteur

Almelose Kanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag komt het Zwolse weer uit het koude noorden. ‘s Morgens vroeg is het kwik onder opklaringen tot dichtbij het vriespunt gedaald. Circa 7 graden is ’s middags het maximaal haalbare op de thermometer.

De zon laat zich zien, tevens worden wolken aangevoerd vanaf zee of ze ontstaan boven land. Tussen de opbollende stapelwolken kan een maartse bui zitten met kans op natte sneeuw of hagel. Het lijkt er echter op dat Zwolle en omgeving de meeste tijd gespaard blijven. Wellicht blijft het de hele dag droog in de stad. Behalve zon en wolken hebben we een actieve wind. Windkracht 3 tot 4 uit het noordwesten, in de middag de sterkste wind, die ook vlagerig kan zijn. In de avond wordt het rustiger en verdwijnen de meeste wolken.

Dinsdagochtend vroeg is de temperatuur onder een heldere hemel gedaald tot dichtbij nul graden. De kans op autoruiten krabben is reëel. Eerst heeft de zon onbelemmerd ruimte. In de loop van de ochtend drijft vanuit het westen hoge sluierbewolking binnen en daarna arriveren ook lagere wolkensoorten. Daar krijgt de zon het moeilijk mee, maar het blijft dinsdag tot in de avond droog. De wind waait matig uit het zuidwesten, het kwik stijgt naar ongeveer 8 graden.

Vanaf woensdag is de wisselvalligheid in volle glorie terug. Dat betekent van tijd tot tijd regen en wind uit het zuidwesten, waar ook een stuk zachtere lucht vandaan komt met middagtemperaturen in de buurt van 14 graden. En nul kans op nachtvorst in Zwolle.