Het weer: Zon, sluierbewolking en warmte

Foto van auteur

Schuurmanstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdagochtend vroeg is het nevelig in Zwolle en omgeving. Het zicht knapt vlot op. In tegenstelling tot de afgelopen dagen is de aangevoerde lucht afkomstig uit het zuiden tot zuidwesten. Deze windrichting heeft veel invloed op de temperatuur.

De zon schijnt de hele dag. ‘s Morgens hebben we ongeveer 15 graden op de thermometer. In de loop van de middag stijgt het kwik naar ongeveer 29 graden. Zeer warm met weinig wind uit zuidelijke richtingen. De sluierbewolking die op grote hoogte boven de stad verschijnt, laat de warmtestraling van de zon goed door. De sluierwolken zijn een voorbode van een inactief front dat in de nacht naar woensdag overtrekt. Achter het front draait de wind naar het noordwesten, wat de middagtemperatuur iets drukt.

De temperatuurdaling woensdag is niet dramatisch. Ongeveer 26 graden zit er ‘s middags wel in en dat is zomers warm. De zon komt goed door sluierwolken heen en maakt er een droge zomerdag van. Er staat een matige wind vanuit het noordwesten, kracht 3 tot 4.

Donderdag is nog zo’n droge dag met veel zon, maar door de noordwestenwind is de middagtemperatuur iets lager: naar verwachting 24 graden in Zwolle. Ook vrijdag zitten we op dat niveau.

Zaterdag begint een periode van opwarming die enkele dagen aanhoudt. Momenteel wordt een tropische temperatuur van 30 graden of meer berekend voor komend weekend. Volgende week maandag mogelijk 35 graden of nog warmer.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)