Berkum opent seizoen met uitwedstrijd bij AZSV

Foto van auteur

Foto: Henry Dijkman

Zwolle – Berkum start het nieuwe seizoen 2022-2023 in de 4e Divisie B met een uitwedstrijd in Aalten. Komende zaterdag wordt de strijd aangebonden met AZSV. De Zwollenaren krijgen daarmee een tegenstander die in eigen huis lastig is te verslaan.

“Als je naar AZSV moet weet je dat je het altijd lastig krijgt. Dat is gewoon een goede en heel stabiele ploeg,” weet Berkum-verdediger Frank van der Burg. “Wij hebben het niet goed genoeg gedaan afgelopen seizoen, dus we willen ons revancheren.”

AZSV eindigde vorig seizoen keurig als zesde in de Hoofdklasse B. De ploeg had eigenlijk een jaargang zonder problemen, al rustte er wel een smetje op doordat de laatste vier duels allemaal werden verloren. Daarvóór was het team van trainer Dave de Jong vooral op eigen terrein uiterst moeilijk te passeren. Daar kwam ook Berkum achter, want de Zwollenaren gingen in Aalten afgelopen april nog met 3-1 onderuit.

In de zomerstop versterkte AZSV zich met een aantal nieuwe spelers, waaronder de 20-jarige verdediger Tom te Veluwe die overkwam van De Graafschap O21. Met de nieuwe selectie sloten de Aaltenaren de oefencampagne afgelopen zaterdag af als winnaar van het Kei-toernooi in Lichtenvoorde, door tweedeklasser Grol met liefst 6-0 van de mat te vegen. Desondanks was AZSV volgens trainer De Jong nog niet honderd procent klaar voor de competitiestart. “We hebben nog niet één keer met de volledige groep kunnen trainen,” verzuchtte hij tegen dagblad De Gelderlander.

Berkum sloot de vorige jaargang af op de negende plaats, waarmee trainer Arno Hoekstra en zijn selectie niet tevreden waren. Daarna kwamen er enkele nieuwe spelers en dat nieuwe keurkorps kan terugkijken op een redelijk geslaagde voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Zwollenaren oefenden tegen vier ploegen die allemaal uitkomen in de 4e Divisie zaterdag en zondag. Daarbij werd er met 2-2 gelijk gespeeld bij Hoogland en met 2-3 gewonnen bij SV Huizen, gevolgd door winst met 2-0 tegen Alcides uit Meppel.

Afgelopen zaterdag speelde Berkum met 2-2 gelijk bij promovendus Olde Veste. Daarbij kwamen de Zwollenaren terug van een 2-0 achterstand maar hadden ze geluk dat de tegenstander liefst drie keer paal en lat raakte. Gastheer Olde Veste was koelbloediger in de beslissende penaltyreeks en ging in de strijd om de Steenwijker Toren Cup met de toernooiwinst aan de haal.

Berkum bleek in de oefencampagne af en toe kwetsbaar in de defensie, terwijl de aanval lang niet altijd efficiënt genoeg was. Werk genoeg dus voor trainer Hoekstra en zijn selectie om verder te schaven aan een goede vorm.

De wedstrijd AZSV-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Steven van der Vrande uit Beuningen, die op Sportpark Villekamp aan de Haartsestraat 57 in Aalten om 14.30 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)