Het weer: Wolkenvelden en droog

Foto van auteur

Turfmarkt
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag staat Zwolle aan het begin van een week met steeds meer zonneschijn. De dag trapt af met ongeveer 12 graden op de thermometer, wat aan de frisse kant is. Dat blijft niet zo, want ‘s middags is de maximumtemperatuur zo’n 22 graden.

Geen zomerse warmte, maar wel zeer geschikt voor buitenactiviteiten. Talrijke wolkenvelden schuiven traag over de stad. Vooral in de ochtend, in de loop van de middag lossen de wolkenplakkaten langzaam op. Er is een minuscule kans op een drup regen uit de wolken. We hebben wind uit richtingen rond noord maar die stelt weinig voor, zwak tot matig, kracht 2 à 3.

We bevinden ons aan de zuidkant van een hogedrukgebied met het centrum tussen IJsland en Noorwegen. Storingen met regen bevinden zich op afstand en bereiken ons niet. Genoemd hogedrukgebied verplaatst zich richting het noordoosten. Hierdoor verandert de windrichting bij ons deze week geleidelijk van noord naar oost.

Droge lucht komt hierheen waarin veel minder bewolking voorkomt. Met de zon boven Zwolle zit het de komende dagen wel snor. De middagtemperatuur is ongeveer 23 graden. Perspectief op regen is er tot en met vrijdag niet. Zaterdag helpt een onweersstoring uit Frankrijk ons misschien aan een bui, maar dat is nog ver weg.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)