Het weer: Weerdip door wolkenvelden

Foto van auteur

Winkelcentrum Aa-Landen
Foto: Ank Pot

Dinsdag krijgen we te maken met een weerdip. Lage wolkenvelden schuiven vanuit het noorden tussen de zon en Zwolle. Deze Noordzeebewolking hoort bij een zwak front dat overtrekt. Het zonnige weer van de afgelopen dagen wordt op pauze gezet.

De lucht is tijdelijk vochtiger. Heel misschien valt er een verdwaald druppeltje motregen uit de wolkenlaag wanneer die ‘s middags het dikst is. Ergens in de avond zijn de meeste wolken weggetrokken. Met een stuk minder zonneschijn overdag blijft de temperatuur achter. In de stad verwachten we niet meer dan een koele 16 graden, na een ochtendminimum van zo’n 8 graden. Er staat een matige noordenwind die voor extra verkilling zorgt.

De dip op dinsdag luidt beslist geen weeromslag in. Een hogedrukgebied met het centrum bij Schotland zit vast in het zadel. Regen is bij ons niet aan de orde. Voor buien met onweer moet je deze week in Zuid-Europa zijn.

Woensdag bevinden zich in de aanvoerrichting noordoost veel minder wolken. Het zonnige weer keert terug in Zwolle en de temperatuur stijgt. Woensdagmiddag is er in de stad goede kans op een zomerse 25 graden. In de middag neemt de wind toe naar een dikke kracht 3 uit het noordoosten.

Donderdag komt de wind uit het noorden, met verhoogd risico op een portie wolken. Dat levert dan ook een minder hoge maximumtemperatuur op. Het blijft kurkdroog.

Vrijdag en in het weekend verwachten we warm weer in Zwolle, dankzij wind die naar het oosten ruimt. Kans op regen is er nog steeds niet.

Foto 1
Winkelcentrum Aa-Landen - Foto: Ank Pot
Winkelcentrum Aa-Landen
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)