Het weer: Ronduit zomers

Foto van auteur

Achter de Broeren
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdag schijnt de zon van vroeg tot laat op Zwolle. Bewolking blijft beperkt tot enkele stapelwolken en wolkensluiers in de middag en avond. Regen valt in onze omgeving niet, het is kurkdroog.

Het rustige weer wordt veroorzaakt door een groot hogedrukgebied met het centrum ten noorden van ons. Het kwik stijgt van een nachtminimum rond 12 graden naar een maximum van 24 graden in de middag. De wind komt uit het noordoosten en is zwak tot matig, kracht 2 tot 3. Samenvattend kunnen we het weer ronduit zomers noemen.

Onweersbuien zijn dinsdag boven Frankrijk actief. Misschien dat Zuid-Limburg er in de nacht naar woensdag een staartje van meekrijgt. Tot onze omgeving dringen de buien niet door.

Woensdag en donderdag is er plenty zon en blijft het droog. Er is weinig bewolking. De wind draait naar het oosten. Vrijdag zien we behalve de zon vermoedelijk enige middelbare bewolking, die hoort bij een storing boven Frankrijk. Zaterdag krijgt Zwolle wellicht met de buien ervan te maken, maar de onzekerheid hierover is nog groot.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)