Het weer: Tijdelijk meer wolken, warm in de middag

Foto van auteur

Schaapskudde bij Westerveldse Bos.
Foto: Ank Pot

Woensdag verschijnt meer bewolking boven Zwolle dan we de afgelopen dagen gewend zijn. Geen paniek, de wolken doen verder niks. Ze komen uit Duitsland, waar een storing aanwezig is met buien. Zwolle krijgt niet met buien te maken, misschien Brabant en Limburg wel. Erg actief ziet het er niet uit.

De wolken schermen boven onze omgeving de zon wat af. We verwachten de meeste bewolking in de ochtend, ‘s middags wordt de zonnestraling steeds minder gefilterd. De zomerse indruk die het lenteweer maakt, blijft behouden. De wind is zwak, in de middag en avond mogelijk even matig, kracht 3, uit het noorden tot noordoosten.

De woensdag gaat van start met 9 of 10 graden op de thermometers in de stad. In de middag wordt dat ongeveer 24 graden, net zo warm als dinsdag. Wie nog meer wil, wordt op zijn of haar wenken bediend, want de temperatuur gaat flink omhoog.

Donderdag is dat al te merken, de zomerse grens van 25 graden wordt overstegen in Zwolle. In het weekend tikken we 30 graden aan volgens de huidige berekeningen. Een tropische temperatuur. Bedenk dat gemiddeld 20 graden ‘s middags normaal is begin juni. De warmte wordt met wind uit het oosten onder stralende zonneschijn aangevoerd. De koele noordenwind zijn we voorlopig kwijt, ook ’s nachts. De weekendnachten worden zwoel.

Foto 1
Schaapskudde bij Westerveldse Bos. - Foto: Ank Pot
Schaapskudde bij Westerveldse Bos.
Foto: Ank Pot