Het weer: Zomer keert terug in Zwolle

Zon en wind in de Vreugderijkerwaard.
Foto: Ank Pot

Donderdagochtend vroeg is er kans op mist in Zwolle en omgeving. Deze verdwijnt spoedig. In de loop de ochtend trekt ook de bewolking weg. De zon breekt door en ’s middags schijnt ze glorieus op de stad. De lucht is blauw met wat sierlijke sluierwolken.

Het blijft donderdag droog. De minimumtemperatuur ’s morgens is ongeveer 17 graden, ’s middags is het met een uiteindelijke kwikstand van niet minder dan 28 graden ronduit zomers. De wind komt uit het oosten tot noordoosten en neemt geleidelijk toe. Windkracht 3 ’s morgens en ’s middags wordt in de buurt van het Zwarte Water kracht 4 gehaald.

Droge lucht stroomt hierheen. In de avond en nacht naar vrijdag is er weinig tot geen bewolking en houdt een matig briesje uit het oosten tot noordoosten stand, windkracht 3.

Vrijdagochtend om 6.56 uur komt de zon boven de horizon en daarna schijnt ze vele uren ongehinderd op Zwolle. De middagtemperatuur stijgt dik boven de zomerse 25 graden uit. Pas in de avond verschijnen op hoogte wolkenveldjes van een storing boven België. Er is een heel kleine kans dat deze een buitje met een paar druppels regen onze kant op stuurt.

De vraag is nog steeds of de Belgische buien zaterdag wel doordringen tot onze omgeving. Mogelijk blijft het enkel bij wolken die de zon afschermen en een middagtemperatuur die 25 graden probeert te scoren. Zondag krijgt de bewolking de overhand en is er van het zuidwesten uit kans op buien.

Foto 1
Zon en wind in de Vreugderijkerwaard. - Foto: Ank Pot
Zon en wind in de Vreugderijkerwaard.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)