WVF weer op de goede weg

Foto van auteur

Zwolle – Een goed en “ouderwets” spelend WVF heeft verdiend de middenmoter Hattoheim opzij gezet. Ondanks een door blessures en schorsingen getroffen WVF hebben de Westenholtenaren door inzet, beleving en kwaliteit drie punten aan hun totaal toegevoegd. Door een doelpunt van Timon Beimers nam WVF voor rust de leiding. Mark Plender zorgde evenwel voor de gelijkmaker. Vlak na rust schoot Berry Mulder de verdiende 2-1 binnen. WVF lijkt weer op het de goede weg.

Een door kaarten en blessures getroffen WVF moest aantreden het Gelderse Hattoheim. In een miezerig natte, grijze wereld moesten 22 acteurs, onder toeziend oog van scheidsrechter van Dijk, hun beste kunsten vertonen. WVF leek daar het best in te gaan slagen. Peter van der Streek en Marthijn van der Steege stichtten binnen tien minuten het eerste gevaar. Hun inzetten passeerden rakelings het Hattoheim doel. Na 20 minuten was het raak. Beimers kreeg na een mooie vrije trap van Peter van der Streek de bal voor de voeten en tekende de 1-0 aan. Na een half uurtje kreeg gelegenheids laatste man Martijn Ruijsch een erg makkelijk gegeven gele kaart. Vlak daarna verrastte Mark Plender met een fraaie volley goalie Remco van der Weg.( 1-1) WVF creƫerde zich diverse kansen maar wist dit niet in de score uit te drukken.

Na rust pakte WVF de draad van voor de rust weer snel op. Met een gedreven inzet voerden de Westenholtenaren de druk verder op. In de 47e minuut was het weer raak. Beimers ging alleen op doel af en bediende Berry Mulder op maat. Hij verzaakte niet en liet het net bollen.( 2-1 )De tweede gele kaart kwam op naam van aanvoerder Plender. Hij ging te hard door op een van de blauwwit-hemden.
WVF behield ondanks tegenwerking van Hattoheim het initiatief en liet bij vlagen kwaliteitsvoetbal zien. Hattoheim probeerde door wissels het tij te keren. De Zwolse verdediging onder leiding van Ruijsch en Van der Steege hield goed stand. In de 85e minuut moest een geblesseerde Mulder zich laten vervangen door Danny Reinders. WVF ging op z’n achterhoede leunen . Coach Eduard Lindeboom wisselde vervolgens Van der Streek voor Richard Bouwmeester. Door het uitvallen van Maarten Teuben ( polsblessure ) moest Hattoheim met tien man verder. Zij wisten door de aanvallende corner-kracht van goalie Berry Wagterveld de WVF-ers onder druk te zetten. In de laatste minuut was het evenwel een scherpe counter van WVF die tot verbazing van alles en iedereen knullig werd verspeeld.
Een zeer verdiende winst gaf kleur aan een miezerig natte, grijze voetbalmiddag.

Door : John Ruijsch

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “WVF weer op de goede weg”

Reacties zijn gesloten.