Het weer: Bewolking en buien, later ook opklaringen

Foto van auteur

Pieter Steynstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag begint onder een dik pak bewolking. Daar zitten buien in, waarvan sommige met onweer. De berekende neerslaghoeveelheden voor Zwolle lopen flink uiteen. Van slechts enkele liters per vierkante meter tot meer dan 10 liter.

De precieze koers van de buien bepaalt hoeveel regen we over ons heen krijgen. Houd een buien-app bij de hand als je de buien wilt zien aankomen. Bewolking en buien maken deel uit van een front dat van zuidwest naar noordoost overtrekt. De wind is donderdag zwak uit de zuidwesthoek. Een maximumtemperatuur van ongeveer 22 graden. In de loop van de middag is het front gepasseerd. Opklaringen verschijnen boven de stad, maar er blijft kans op losse buien. In de avond en nacht naar vrijdag gaat de fut eruit. Het wordt nevelig.

Vrijdag en zaterdag ziet Zwolle een wisselende bewolking. Dat betekent dat de zon ook van de partij is. Een bui kan tot ontwikkeling komen, vooral vanaf het middaguur. Zondag krijgt de zon meer ruimte en houden we het misschien wel een heel etmaal droog. De middagtemperatuur in het weekend ligt rond 21 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)