Het weer: Buien in de maak

Foto van auteur

Zwolle-IJsselkanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdag zijn buien in de maak voor Zwolle. ‘s Morgens is het onder een wisselende bewolking met af en toe zon overwegend droog. Maar tegen de middag bollen de stapelwolken op, om uit te groeien tot een bui. Het kwik stijgt naar 21 graden, wat normaal is voor de tijd van het jaar.

Kans op een bui is er vrijdagmiddag en -avond. Het centrum van de oceaandepressie die dagenlang bij Ierland rondtolde, en die donderdag in onze regio 10 tot 20 millimeter regen bracht, komt vrijdag voor de Hollandse kust te liggen. Zaterdagochtend trekt de kern recht over Zwolle. Weliswaar in verzwakte vorm, maar de buienproductie is nog op orde. Daardoor is er ook in de nacht naar zaterdag en zaterdag overdag kans op buien.

De zuidenwind is vrijdag matig, een volle kracht 3. Zaterdag staat er minder wind. Zondag is de depressie weggeschoven naar het oosten. Waarschijnlijk is het een geheel droge dag met wolkenvelden en zon. Er staat weinig wind en er is kans op mist in de ochtend. Het kwik gaat omhoog naar 23 graden, een prettige temperatuur. Begin volgende week zien we droog en warmer weer op de weerkaarten voor Zwolle verschijnen en meer zonneschijn.