Het weer: Buien met kans op onweer en veel regen

Foto van auteur

Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdagochtend is het bewolkt, benauwd en vochtig in Zwolle. De kans op een of meer fikse buien is de hele ochtend groot. Er kan onweer in de buien zitten. Ook in de middag en avond is Zwolle niet veilig voor een bui.

De aankomsttijd van de buien is te volgen via de diverse neerslagradars. Wie vrijdag niet verrast wil worden, doet er goed aan deze in de gaten te houden. De buien maken deel uit van een afkoelingsoperatie na de tropisch hitte op donderdag. De stadsweerstations van Weblog Zwolle in Stadshagen en Dieze noteerden ‘s middags beide een thermisch hoogtepunt van 34 graden Celsius. Vrijdagmiddag ligt het maximum tussen de buien ergens rond 23 graden. De wind zit in de westhoek en kan bij een bui even stevig uithalen.

In de loop van vrijdagavond verdwijnt het frontensysteem met de buien naar het noordoosten. De buitenactiviteit dooft uit en er zijn opklaringen.

In het weekend knapt het weer op, weliswaar zonder uitbundig blauwe luchten. Een bui is nog steeds een optie, de nacht van zaterdag op zondag en zondagochtend lijkt een verhoogde kans te hebben. De middagtemperatuur op beide dagen is redelijk: tussen 21 en 25 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)