Het weer in het weekend: Zaterdag warm, zondag koeler en kans op buien

Foto van auteur

De Ruyterstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdag is het warm in Zwolle. Het kwik benadert de 30 graden, maar stijgt er waarschijnlijk niet overheen. Vrijdag gebeurde dat wel. Het weerstation van Weblog Zwolle in het centrum noteerde een maximum van 30,7 °Celsius en het weerstation in Stadshagen zelfs 31,7 °Celsius.

Zaterdag schuift middelbare en hoge bewolking over de stad. Dit heeft te maken met storingen in de buurt. De zwakke tot matige wind draait van het zuidwesten naar verkoelende noordelijke richtingen. De afkoeling gaat gepaard met buien, die Zwolle zaterdag vermoedelijk nog niet bereiken. De kans op een bui, misschien met onweer, is in de nacht naar zondag beduidend groter. Ook zondag overdag is er kans op een onweersbui. Er trekt dan meer bewolking over. Het kwik blijft waarschijnlijk iets onder de 20 graden steken, een heel verschil met de warmte van zaterdag.

In de nacht van zondag op maandag is er nog kans op een bui. Maandag overdag zijn zon en stapelwolken de weermakers. Het is vrij koel en een bui is in de eerste helft van de dag nog mogelijk. In de loop van de dag knapt het weer verder op, door een hogedrukgebied dat vanuit het westen naar ons toekomt. Dinsdag en woensdag stijgt de temperatuur naar 25 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)