Het weer: Koelere lucht onderweg

Foto van auteur

Zicht op het Westerveldse Bos
Foto: Ank Pot

Maandag is koelere lucht onderweg naar Zwolle. Deze arriveert met een koufront dat van het westen uit overtrekt. We beginnen de dag met hoge wolkenvelden waar de zon nog doorheen schijnt. In de loop van de middag wordt de bewolking van het westen uit dikker.

Kans op wat lichte regen is er tijdens de passage van het front aan het eind van de middag en in de avond. Veel regen wordt niet verwacht. De bewolking neemt gedurende de dag toe en dat doet de wind ook. ‘s Morgens is hij nog zwak uit het noorden tot noordwesten, in de loop van de dag windkracht 3, ’s avonds misschien 4 boven open gebied. Maandagochtend is de temperatuur ongeveer 9 graden. In het begin van de middag, voor het front uit, wordt het 17 tot 18 graden.

Dinsdag en woensdag halen we dat niet meer. Zwolle glijdt in een temperatuurdip, het kwik komt niet hoger dan 13 tot 14 graden. Teleurstellend en een gevoelig verschil met het weekend, toen 24 graden werd gemeten in de stad. Bijna zomers warm.

Maar gelukkig gaan we niet opnieuw een regenweek tegemoet. Dinsdag is er nog kans op een enkel buitje, woensdag en donderdag belooft het droog te blijven. Een hogedrukgebied bouwt zich deze week op boven onze omgeving. De zon is er dagelijks bij, wel in gezelschap van wolken. De temperatuur herstelt zich na woensdag, vrijdag gaat Zwolle richting 18 graden.

Foto 1
Zicht op het Westerveldse Bos - Foto: Ank Pot
Zicht op het Westerveldse Bos
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)