SamSam Huis ook voor jongere ouderen

Impressie SamSam Huis
Foto: SWZ

Zwolle – Aan de Albert Cuypstraat in Zwolle laat SWZ appartementen bouwen speciaal voor alleenstaande ouderen, het SamSam Huis. Het is een woonconcept waarbij de bewoners zelfstandig wonen maar ook gezamenlijke ruimtes delen.

Ideaal voor ouderen die zich weleens eenzaam voelen, aldus SWZ. “In eerste instantie was dit project bedoeld voor 70-plussers. Wij merken dat deze woonbehoefte er ook is voor 55-plussers. Daarom verlagen wij de leeftijdsgrens van 70-plus naar 55-plus.” Er komen twintig appartementen op de eerste en tweede verdieping voor alleenstaande 55-plussers, verdeeld over vier blokken van vijf appartementen.

Net als in een studentenhuis wonen de bewoners zelfstandig maar delen ze ook ruimtes. Gezelschap is dus altijd dichtbij. De overige tien appartementen op de begane grond zijn zelfstandige appartementen zonder gezamenlijke ruimtes. Deze worden verhuurd aan 45-plussers.

Iedere bewoner heeft een eigen woonkamer met een kleine keuken, een slaapkamer en een badkamer. Zij delen daarnaast samen een woonkamer, hobbykamer, een grote keuken en een logeerkamer. Uiteraard is er een lift in het complex.

De bouw, uitgevoerd door Gebr. Meijer uit Raalte, is al in volle gang. SWZ verwacht de appartementen in de zomer van 2023 te verhuren. Er is een speciale aanmeldprocedure voor het SamSam Huis.

Alles over het project is te lezen op www.swz.nl/samsamhuis

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)