Gehavend FC Zwolle verliest in Waalwijk

|   Laatste wijziging

Waalwijk – Na een week vol commotie, het op non-actief stellen van trainer/coach Jan Everse, mogelijke interesse van een Engelse investeerder, het wegsturen van de spitsentrainer en het belagen van de woning van voorzitter Van Vliet trad FC Zwolle vrijdagavond aan tegen RKC Waalwijk.

Samenvatting RTL

De Zwollenaren vertrokken met een verzwakte verdediging naar het zuiden. Assistent-trainer Claus Boekweg had dit duel de eindverantwoordelijkheid. Zwolle kwam na 13 minuten op achterstand door een fraaie treffer van ex-Zwollespeler Anton Jongsma. Al voor de theepauze liepen Reijnen, Boer en Van Polen tegen een gele kaart aan. In de tweede helft kroop FC Zwolle uit de schulp, maar de keeper van RKC keepte goed. Vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg Van Polen zijn tweede gele kaart en moest daarop met rood het veld verlaten. Het bleef 1-0 in het nadeel van FC Zwolle, dat na een hectische week nu even uit kan rusten. Aanvoerder Van der Haar roemde de fanatieke aanwezigheid van de meegereisde supporters. Die gaven met spandoeken aan dat ze trainer Everse graag weer terug op het veld willen zien. Van der Haar vindt de afwezigheid van Everse een groot gemis en stelt dat de hele spelersgroep die mening heeft.

Opstelling RKC WAALWIJK:
Jurgen Wevers, Dustley Mulder, Wouter Gudde (av), Frank van Mosselveld, Toni Varela, Anton Jongsma, Luwamo Garcia, Hans Mulder (90+1. Gerard Lifondja), Benjamin de Ceulaer, Charlison Benschop (74. Fred Benson), Anthony Obodai (81. Johan Voskamp).

Opstelling FC Zwolle:
Diederik Boer, Dennis van der Wal, Etienne Reijnen, Albert van der Haar (av), Nick Kuipers, Bram van Polen, Dominggus Lim-Duan, Cees Keizer (76. Johan Plat), Hugo Bargas, Dave Huymans, Erik Bakker (70. Roel de Graaff). 

Scoreverloop: 13. Jongsma 1-0

Scheidsrechter bossen gaf gele kaarten aan Reijnen, Van der Wal en Boer van FC Zwolle en Van Mosselveld en Benson van RKC WAALWIJK. Bram van Polen kreeg in de negenentachtigste minuut zijn tweede gele kaart en dus rood.

Aantal toeschouwers in het Mandemakers Stadion 3.960

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Gehavend FC Zwolle verliest in Waalwijk”

  1. Mooi van van der Haar;D : “De spelers staan achter Evers! HIj kan niet snel genoeg weer voor de ploeg staan” :'( Uiteraard!!!!

    Volgende week vrijdag Jan terug! >:(

    En dan weer NOAR VEUR’N!!!!

  2. Ik moet nog zien of Jan Everse terug komt bij de FC Zwolle .En dat ze verloren hebben mag niet aan deze hele affaire hebben geleden want het zijn proffesionele spelers die moeten daartegen bestand zijn en het gescheiden kunnen houden van het spel op het veld.Het gehele voetbal bij de fc ging toch al niet zo gemakkelijk meer de laatse wedstrijden ondanks dat Jan erbij was .
    Om zo,n ploeg naar hoger niveau te tillen moet er nog wel wat beter materieaal komen en meer poen .

  3. Lekker makkelijk zeggen Pieter maar het lijkt me toch lastig voor de spelers. Omdat ze professioneel zijn moeten ze hier tegen kunnen? Dat vind ik nou echt flauwekul. Het zijn ook gewoon mensen hoor.

  4. zielig zooitje vind ik het. er wordt alleen maar geld ingepompt. wat mij betreft doeken ze dat hele handeltje. gaan de supporters maar naar deventer voor een partijtje voetbal

  5. Naast veel aanhangers van FC Zwolle kan ook de spelersgroep het ontslag van trainer Jan Everse maar moeilijk bevatten. ⤽De conclusie is dat wij weinig kunnen doen⤝, aldus Albert van der Haar.

    ⤽De prioriteit lag de afgelopen dagen niet bij de wedstrijd⤝, zegt de aanvoerder. ⤽Pas vandaag hebben we naar RKC toegewerkt. Als groep kregen wij maandag te horen dat Everse op non-actief was gesteld om de reden die ook naar buiten is gebracht. Iedereen reageerde verbaasd, want de relatie tussen de trainer en de spelers was hartstikke goed. De club is de laatste twee jaar flink verbeterd en dat is voor een groot deel te danken aan Everse.⤝

    De spelers vroegen om verdere tekst en uitleg, maar konden uiteindelijk weinig doen, zo zegt de aanvoerder. ⤽Doordat zijn ontslag niets met voetbal te maken heeft, staan de spelers machteloos. We hebben met de spelersraad bij elkaar gezeten en ons afgevraagd wat we er aan konden doen. Maar de conclusie is dat wij weinig kunnen doen. We kunnen wel eisen dat Everse terugkomt, maar ook wij zijn slecht werknemers, net als de trainer. Het bestuur moet de besluiten nemen.⤝

    De 33-jarige Van der Haar maakte veel mee in zijn carri?re. ⤽Maar zo heftig als deze week heb ik het niet vaak meegemaakt. Je wilt met voetbal bezig zijn, maar het is moeilijk om de gebeurtenissen naast je neer te leggen. Je wordt er telkens op aangesproken en ook onderling wordt er natuurlijk veel over gesproken.⤝

    Van der Haar sprak met zijn medespelers over de ontstane situatie. ⤽Ik heb gezegd dat we het seizoen nu niet als een nachtkaars uit moeten laten gaan. We hebben ons geplaatst voor de play-offs, maar willen zo hoog mogelijk eindigen voor een gunstige positie in die play-offs. Ik hoop dat iedereen gretig aan de aftrap verschijnt, maar ik ben benieuwd hoe we deze rumoerige week zijn doorgekomen. De laatste training van vandaag zag er in ieder geval goed uit.⤝

    Bron: Jupilerleague.nl

  6. als van Vliet aan de schandpaal moet Rene dan de misdadige ruiten ingooiende supporters er naast dan kun je eens zien met wie je van doen hebt .

Reacties zijn gesloten.