Eppo van Nispen tot Sevenaer in Fraterhuis

Eppo van Nispen tot Sevenaer

Zwolle – Fraterhuis Academie staat zaterdag 22 oktober van 11.00 tot 13.00 uur in het teken van de toekomst van dé beeldschatkamer van Nederland: het Nederlandse Instituut voor Beeld & Geluid. Het is het op een na grootste media-archief ter wereld.

Eppo van Nispen tot Sevenaer is algemeen directeur van Beeld & Geluid en bekend van onder andere het tv-programma Op1. In zijn lezing neemt hij je mee op een avontuurlijke en inspirerende tocht die begint bij de oude Grieken en eindigt in onze verre toekomst. Het Nederlandse Instituut voor Beeld & Geluid is gevestigd in een iconisch gebouw in Hilversum. Het bezit een enorme schatkamer van beeld, geluid en objecten die een bijzondere weergave zijn van de Nederlandse geschiedenis.

Maar wat betekent dat verleden voor onze toekomst, en hoe gaat Beeld & Geluid zelf met die toekomst om? Van Nispen is een veelgevraagd spreker. Op radio en tv is hij regelmatig te gast om de audiovisuele geschiedenis te duiden. Zijn college in het Fraterhuis gaat onder meer over de kunst van het bewaren. Van de beelden van MH17 tot de kroning van Wilhelmina, en van het oudste radiofragment tot robots die nieuws maken.

Vrienden van het Fraterhuis betalen 10 euro, de reguliere entreeprijs bedraagt 16 euro. De prijzen zijn inclusief collegetoebehoren. Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)