Programma Popronde in de binnenstad van Zwolle compleet

Foto van auteur

Foto: Nonja de Roo

Zwolle – Het programma van Popronde Zwolle op vrijdag 4 november is compleet. Dit jaar doen er weer een groot aantal locaties verspreid over de Zwolle binnenstad mee aan het evenement. De opening van de Popronde is op vrijdagmiddag vanaf 16:30 in het Academiehuis aan de Grote Markt. Alle optredens tijdens de Popronde zijn gratis toegankelijk. Meer informatie over de Popronde in Zwolle is te vinden via www.popronde.nl/zwolle.

Popronde is een landelijk reizend festival dat ieder najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. De deelnemende locaties zijn cafes, galeries, theatertjes, platenzaken, kerken en club. In Zwolle kan je optredens zien op diverse plekken als museum ANNO, De Stadkamer, café In De Buurt, Jacks Music Bar, Het Vliegende Paard, Hedon en tal van andere plekken! De Popronde biedt voor (nog) onbekende acts de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour-en speelervaring op te doen. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl en geeft een overzicht van wat op live muziekgebied – buiten de mainstream om – in Nederland gebeurt. Jaarlijks worden ca 100 acts uit de meer dan 1000 aanmeldingen geselecteerd. De Popronde is een showcasefestival en bevat zeker geen wedstrijdelement!

De acts die spelen zijn afkomstig uit heel Nederland en krijgen middels de Popronde de mogelijkheid zich te presenteren voor publiek, pers en programmeurs van plaatselijke podia en festivals. Popronde is een kweekvijver en het festival is een opstap naar zalen en festivals buiten de eigen regio, naar een groter publiek en naar een mooie carrière in de muziek. Voorbeelden van deelnemers uit het verleden die het ver hebben geschopt: Racoon, De Staat, Dotan, Chef’ Special, John Coffey, Blaudzun,The Vices, EUT, Rondé, Roosbeef, Kensington, Jeangu Macrooy, Lucky Fonz III, WIES, Nana Adjoa, Nona, Pip Blom, MEAU, GIAN en Haevn.

Locatie: Diverse plekken in de Zwolle binnenstad
Wanneer: Vrijdag 4 november 2022
Opening: 16:30 uur
Regulier programma: 20:30 uur
Entree: Gratis toegankelijk
Meer informatie: www.popronde.nl/zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)