Het weer in het weekend: Zacht en vooral zondagavond kans op regen

Kalverstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdag schampt een front langs Zwolle. Het is zwak, de kans op een beetje regen is klein, maar bewolking levert het zeker op. In de ochtend heeft de zon al te kampen met wolkenveldjes uit het zuidwesten.

Rond het middaguur is de bewolking het uitgebreidst en de kans op een paar regendruppels het grootst. In de middag is het front weggetrokken en krijgt de zon meer speelruimte. De wind is matig uit het zuidwesten, in de avond steeds minder wind. ‘s Middags is het zacht voor de tijd van het jaar. Het kwik klimt naar 18 graden, na een ochtend met ongeveer 13 graden op de thermometer. In de nacht naar zondag daalt de temperatuur onder sluierwolken naar circa 10 graden.

Op de weerkaarten verschijnt zaterdag ten westen van Frankrijk een nieuwe oceaandepressie. Deze zorgt ervoor dat zachte lucht uit zuidelijke regionen onze kant op blijft komen. Storingen worden meegevoerd in de zuidwestelijke aanvoer.

Zondag nadert uit het zuidwesten een storing met regen. In de vroege ochtend is het sterk nevelig, mogelijk mistig. Er is veel bewolking onderweg hierheen. Mogelijk zoveel dat de zon er niet tegenop kan. Zondagmiddag en vooral in de avond is er kans op wat regen. De wind is zwak tot matig uit het zuidoosten. De middagtemperatuur is ongeveer 17 graden.

In de nieuwe week komt ons weer uit het zuidwesten, waar naast zachte lucht ook af en toe zwakke storingen vandaan komen. Tot en met woensdag is er telkens kans op een beetje regen, maar de droge perioden hebben veruit de overhand.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)