Zwolse woningcorporaties gaan de wijk in met energieadvies

Foto van auteur

Bespaarbus
Foto: Ingezonden foto

Zwolle – De energieprijzen rijzen de pan uit en woninghuurders merken dit in de portemonnee. Openbaar Belang, deltaWonen en SWZ hebben vanuit de subsidie Reductie Energieverbruik Woningen (RREW) een actie opgezet om huurders te helpen met energie besparen.

Met de groene Bespaarbus van Coos trekken de drie woningcorporaties in oktober en november Zwolse wijken in met tips over kleine energie-bespaarmogelijkheden. Huurders van deltaWonen, Openbaar Belang en SWZ zijn van harte welkom voor een bezoek aan de Bespaarbus.

Bij de bus kunnen huurders advies krijgen over energiebesparing, maar krijgen zij ook praktische bespaarmiddelen mee. Bijvoorbeeld radiatorfolie en een waterbespaarder. Er zijn vaklui aanwezig om tochtstrippen aan te brengen bij mensen thuis. Ook is er een hapje en een drankje voor de bezoekers.

Huurders hebben al een uitnodiging gekregen of krijgen die nog. Aanmelden via www.bespaarbus.nl wordt gewaardeerd in verband met het bestellen van materialen, maar is niet verplicht. Dat er een grote behoefte is onder huurders is duidelijk. Intussen hebben zich al meer dan 500 huurders aangemeld.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)