Het weer: Zeer warm voor eind oktober

Foto van auteur

Berkumstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdag schijnt de zon boven Zwolle door sluierwolken en vliegtuigstrepen heen. Met een warme stroming uit het zuiden wordt op hoogte een beetje Saharastof hierheen gevoerd. Het stof komt niet naar beneden want daar is regen voor nodig. Die is niet te verwachten.

Uitzonderlijk warm wordt het vrijdag in Zwolle. Na een zachte nacht met een minimumtemperatuur van 14 graden, stijgt het kwik in de middag naar 22 à 23 graden. De langjarig gemiddelde maximumtemperatuur eind oktober is ongeveer 13 graden. De wind is zwak tot matig uit het zuiden tot zuidwesten. In het begin van de avond komt een front over. Het brengt dikkere bewolking mee, wat aan het eind van de middag al te zien is. Regen komt er niet uit.

In de nacht naar zaterdag valt de wind weg. Het wordt nevelig of mistig, maar al vroeg zaterdagochtend werkt een aantrekkende zuidenwind dit weg. Het front van vrijdag komt zaterdag weer terug vanuit het zuiden, met opnieuw een vracht warme lucht achter zich aan. Het weekend in Zwolle verloopt met ‘s middags ongeveer 20 graden op de thermometer. Zon en sluierwolken vormen het decor boven de stad.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)