Het weer: Krachtige zuidwestenwind, kans op een buitje

Van Karnebeekstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdag waait het behoorlijk in Zwolle. De zuidwestenwind wakkert in de ochtend aan naar kracht 5. Een vrij krachtige wind, die blaadjes door de straten blaast. In de vroege ochtenduren is een regengebied gepasseerd, waarna nog een los buitje over Zwolle kan racen.

‘s Middags is de buienkans klein maar niet nul. Er zijn brede opklaringen waarbij de zon geregeld fel in actie is. De dag start met een temperatuur van ongeveer 13 graden. Daar komt niet veel bij, zo’n 15 graden is ‘s middags het maximum. Tegen de avond bindt de wind wat in. Rustig wordt het weer echter niet. In de nacht naar woensdag trekt een volgende zone met regen en wind over Zwolle.

Woensdagochtend vroeg staat er een stevige wind uit het zuidwesten tot westen. In de middag neemt de wind af. Zon en wolken staan op het weermenu voor woensdag. Buitjes zijn er overdag waarschijnlijk niet. De middagtemperatuur zakt af naar circa 14 graden.

Donderdag passeert over onze omgeving een storing in de vorm van een lagedrukgebiedje. Het brengt het een flinke slok regen mee. Volgens de actuele timing begint het donderdagochtend te regenen en blijft het dat doen tot in de avond. De wind houdt zich vrij rustig: matig uit zuidelijke richtingen. Vrijdag blijft het in Zwolle met een beetje geluk droog.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)