Het weer: Stevige wind, kans op buien in de vroege ochtend en avond

Witte bruggetje over de Aa.
Foto: Hans Smit

Dinsdagochtend vroeg maakt Zwolle kans op een bui. Mogelijk zit er onweer in. Met de buien wordt de warme lucht van de afgelopen dagen verdreven. In de regendruppels kan wat Saharastof en stuifmeel naar beneden komen. De temperatuur stijgt naar ongeveer 14 graden, duidelijk koeler dan de 20 graden op maandag.

De stevige zuidwestenwind valt dinsdag op, met name in de middag. Het windveld wordt veroorzaakt door een depressie met de kern boven Engeland. Deze heeft van de Franse weerdienst de naam Pierrick gekregen vanwege de storm die hij maandag veroorzaakte aan de Bretonse kust.

In Zwolle wordt dinsdag windkracht 4 gehaald, mogelijk kracht 5. Dan hebben we het over een matige tot vrij krachtige wind. Veel wolken trekken over, in de ochtend zijn ze bij het buiengebied het dikst, maar ook ’s middags heeft de zon meestal het nakijken. Dinsdagavond en in de nacht naar woensdag maakt Zwolle kans op regen door staartjes buien van Pierrick.

Woensdag is Pierrick zo ver naar het noorden verdwenen dat we niks meer van hem merken. Hogedrukinvloed neemt het over. De zon bepaalt het weerbeeld en de kans op regen overdag is nul. De zuidwesten– tot westenwind is matig, kracht 3. Een middagtemperatuur van ongeveer 15 graden, wat iets bovengemiddeld is voor de tijd van het jaar.

Na woensdag wordt het geleidelijk warmer, zaterdag komt de 20 graden weer binnen bereik in Zwolle.

Foto 1
Witte bruggetje over de Aa. - Foto: Hans Smit
Witte bruggetje over de Aa.
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)