Het weer: Zon, stapelwolken en kans op een bui

|   Laatste wijziging

Willemskade
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdagochtend trekt een regengebied weg. Zwollenaren die vroeg op pad gaan, kunnen er nog even nat van worden. Wolken blijven boven de stad over, maar ze laten veel ruimte voor de zon.

Gedurende de hele dag kan een bui tot ontwikkeling komen. Even na het middaguur is daarop een verhoogde kans, want dan wordt een buienlijntje boven Zwolle verwacht. Het nadert vanuit het noordwesten. Uit die richting komt ook de wind, die ‘s morgens eerst uit het zuidwesten tot westen waait. De wind is zwak tot matig, later op de dag verder afzwakkend. De dag begint met 10 graden op de thermometer. In de middag is het maximum ongeveer 13 graden.

Vrijdagavond blijven er nog maar weinig wolken over. Aan de zuidelijke hemel is de samenstand van de maan en de heldere planeet Jupiter waarschijnlijk goed te zien. De maan staat op een afstand van 375 duizend kilometer van de aarde, Jupiter op ruim 625 miljoen kilometer.

Onder de vrijwel wolkeloze hemel koelt het ’s nachts af naar ongeveer 6 graden. Zaterdag profiteren we van luchtdrukverhoging die de buienactiviteit onderdrukt. Met een beetje mazzel blijft het droog. Veel zonneschijn en stapelwolken maken het een optisch mooie dag bij een temperatuur van 13 graden. Er staat een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten.

Zondag passeert een front met regen. Vooral in de namiddag lijkt stevige regenval op Zwolle af te komen. Veel bewolking is er al vanaf de ochtend. De maximumtemperatuur is 12 graden. Dit is niet het begin van een koude-inval, want na het weekend krabbelt de temperatuur weer op richting 15 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)