FC Zwolle maatje te groot voor FC Omniworld!

|   Laatste wijziging

Zwolle – Het zou vooraf aan de wedstrijd tegen FC Omniworld een “Stille” demonstratie van de FC Zwolle supporters tegen het bestuur van de club, moeten worden, maar dat wist eigenlijk iedereen al. FC Zwolle supporters krijg je niet stil. Tijdens de wedstrijd waren het de luide en krachtige kreten van de tribune die om het vertrek van het bestuur en de terugkeer van Jan Everse vroegen. Kreten met veel bijval, als “Sta op als je voor Jantje bent”, “We willen Jantje terug” en “Van Vliet, Zwolle wil je niet” vlogen van de tribunes de wereld in.

Het elftal leed er zo te zien niet onder. Er stond een geconcentreerd team op de mat, met een coach die zijn laatste wedstrijd als hoofdtrainer van deze selectie, met een zege kon afsluiten. Bij het stadion overhandigden zijn goed 4.000 handtekeningen aan bestuurder Beekman. Op de tribunes van het stadion vond er een omvangrijke flyeractie plaats. De actiegroep Vooruit met FC Zwolle deelde veel rode kaarten uit die de toeschouwers van de wedstrijd bij het begin van de wedstrijd aan het bestuur toonden.


Claus Boekweg, een tevreden coach

FC Zwolle speelde een redelijke wedstrijd, mede omdat FC Omniworld dit ook toeliet. Over de gehele wedstrijd genomen, zijn er nauwelijks echte grote kansen voor de Almeerders geweest. Hoewel Hugo Bargas in de 19e minuut een redelijke kans onbenut liet, was het dezelfde Bargas, die in de 31e minuuut met een prachtig afstandsschot van buiten de 16-meter de Omniworld-keeper liet vissen.

Het was hard werken voor het Zwolse middenveld, waar de kilometers verslindende Limduan voor ging in de strijd. Met deze 1-0 stand ging het Zwolse team van trainer Claus Boekweg de kleedkamers in. In de tweede helft was het FC Omniworld dat in de 54e minuut uit een vrije trap doelman Diederik Boer wist te verschalken, 1-1. FC Omniworld rook hierna bloed, maar het bleef bij ruiken, want in de 61e minuut moest een van de Almeerders, na een zware overtreding, het veld met rood verlaten. Dit was het keerpunt in de wedstrijd. Etienne Reijnen, scoorde in de 75e minuut met een knap afstandsschot de 2-1 binnen en Eric Fernando Botteghin was het, die in de 81e minuut, de winst voor FC Zwolle veilig stelde.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “FC Zwolle maatje te groot voor FC Omniworld!”

  1. Het was een top avond. Supporters hebben zich goed geprofileerd. Ons standpunt is nu wel duidelijk.
    Organisatie bedankt !!!!

  2. Zo zie je maar weer dat ze zonder Jan ook winnen kunnen .Dus vraag mij af of het met Jan erbij ook zo had gegaan bij deze wedstrijd .Wat mij betreft kunnen ze ook verder met Claus .

  3. Daar heb je weer van die mensen die oordelen na 1 winnend afgesloten wedstrijd. Vorige week verloor dezelfde Boekweg!!!!!!
    Zwolle heeft geen behoefte aan een trainer die zijn papieren nog niet heeft en totaal geen ervaring heeft als trainer. Gelukkig ziet Claus dat zelf ook in.

  4. @Piet

    Wat is dat nou weer voor dom geneuzel???
    Het gaat erom op elke manier Jan aan de kant is gezet.
    Je mist de essentie!!!!

  5. scheidsrechter
    Voor mij was het een geslaagd avond, supporters hebben zich keurig gedragen. Uitstekend. Ben trots op jullie.

    Ook mag wel is gezegd worden dat de scheidsrechter uitstekend was.
    Ik heb net zijn naam opgezocht op www. knvb.nl en hij heet Serdar Gozubuyuk en is pas 23 jaar. Wat een talent zeg.

    Beste mensen van Zwolle vond ik Reijnen en Botteghin.

  6. Supporter dat is geen dom geneuzel dat is gewoon waarneming en realiteit .Maar dat zul jij wel niet willen zien ,want na mijn inziens is Jan ook geen zuivere koek .Zoals ik laatst lees dat hij vriendjes is met van Ginkel en datze contact hadden met die engelse voetbalbaas Ranson waar niks van klopte.

  7. @ Piet
    Jij loopt dus duidelijk maar wat te bazelen want er is juist gebleken dat er wel degelijk contact is geweest tussen van Ginkel en Ranson is zelfs nog door oa johan derksen bevestigd

Reacties zijn gesloten.