Meer vuurwerkslachtoffers in Zwolle

Foto van auteur

In Zwolle zijn de afgelopen dagen meer vuurwerkslachtoffers gevallen dan de jaren ervoor.

Op de eerste hulp in Zwolle was het drukker dan vorig jaar, er werden 24 slachtoffers binnengebracht. Er vielen geen doden door het vuurwerk. Politie en ziekenhuismedewerkers hadden rekening gehouden met meer slachtoffers omdat de afgelopen jaarwisseling zwaarder vuurwerk mocht worden afgestoken.

7 gedachten over “Meer vuurwerkslachtoffers in Zwolle”

 1. Europese regels en totaal niet onbegrijpelijk.
  hopelijk komen de strijkers hier ook snel in de supermarkt te liggen. ;D
  Wel weer een tegenvaller voor de anti vuurwerk mensen dat de schade minder is als verwacht.

 2. Dat er zwaarder vuurwerk toegestaan is, was in de lucht ook goed te zien.
  Peet: Waar is het goed voor? Nja, wat is het nut van vuurwerk (en dan spreek ik eigenlijk over siervuurwerk)? Dat het mooi is om te zien. Er gingen heel wat mooiere dingen de lucht in dan vorig jaar.

  (ik geniet trouwens van het vuurwerk van de rest van de wijkbewoners)

  Maar een gokje waarom zwaarder vuurwerk toegestaan is. De Europese regels zijn natuurlijk een aangrijpingspunt maar daar hoeft Nederland zich niet aan te houden.
  Een paar jaar geleden hadden we de vuurwerkramp in Enschede
  Vervolgens worden instanties ‘bang’ en gaan de boel meer aan banden leggen
  Er worden vervolgens strenge eisen gesteld aan de opslag van vuurwerk, daar wordt vrij vlot aan voldaan
  Na een tijd begint Enschede wat verder in het verleden te liggen en is men bezig het voorval te ‘vergeten’. Daarbij zijn de eisen voor opslag strenger geworden dus kan er ook weer wat versoepeld worden….

  Gokje, meer ook niet.

 3. Ik denk dat het ook de bedoeling is geweest om de illegale sector wat terug te dringen. Door zwaarder vuurwerk vrij te geven kiezen mensen sneller voor de legale handelaar dan een “Vuurwerkhenkie” die zijn schuurtje vol illegaal vuurwerk heeft liggen.Daarnaast ben je natuurlijk zelf ook strafbaar.
  Misschien is dit jaar de werking nog niet zichtbaar, maar ik denk wel dat het nut heeft. De welbekende 100.000 klapper was ook al verkrijgbaar voor een schappelijke prijs. Het ontbreken van de eindknal neem ik op de koop toe als ik voor een specialist kies die zich aan de scherpe regels houd.

 4. de reden waarom dit allemaal is toegestaan is lekker nederlands. Ze willen niet dat alles illegaal uit het buitenland wordt gehaald dus laten ze hier meer toe. Hierdoor kunnen ze het zelf beter controleren.

  maar ik ben het er niet mee eens šŸ™‚ gewoon strenger controleren die hap, dat is beter dan toestaan omdat je het niet kunt tegenhouden

Reacties zijn gesloten.