Het weer: Veel zon en weinig wind

Foto van auteur

Praubstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandagochtend is het koud in Zwolle. Onder een heldere nachthemel is de temperatuur geduikeld naar ongeveer 3 graden. Aan de grond kan het licht vriezen. Wie vroeg weggaat moet rekening houden met autoruiten krabben.

De zon speelt maandag de hoofdrol boven Zwolle. Ze heeft nauwelijks hinder van bewolking aan de blauwe lucht. Het kwik loopt op, maar in de maand november natuurlijk niet naar duizelingwekkende hoogte. Met 7 graden is het in de middag gedaan. Toch voelt het in de zon een stuk aangenamer aan dan dat, als je uit de wind zit. En dat is niet moeilijk, want de wind is zwak en komt uit het noorden tot noordoosten, terwijl de zon uit tegenovergestelde richting schijnt.

De wind blijft in de avond zwak en draait naar het westen. Vanuit het noorden komt bewolking opzetten, waaruit in de nacht naar dinsdag een beetje regen valt. Het is een front dat mildere lucht hierheen brengt; de temperatuur loopt in de nacht naar dinsdag alleen maar op.

Dinsdagochtend is het ongeveer 7 graden en er is weinig wind. Het kwik stijgt dinsdag naar ongeveer 10 graden, wat de maximaal haalbare temperatuur van de hele week lijkt te worden. Er zijn uitgestrekte wolkenvelden en er is kans op een licht buitje. In de middag vormen zich vermoedelijk wel openingen voor zonneschijn.

Een groot hogedrukgebied met het centrum bij Ierland heeft tot en met woensdag vat op ons weer. Het is rustig, met woensdag mogelijk dichte mist. Als die eenmaal is opgelost, blijven we zitten met laaghangende bewolking waaronder het ‘s middags met een graad of 7 is gedaan. Gelukkig stelt de wind weinig voor. En eventuele regen blijft beperkt tot een paar spatjes.

Na woensdag keert de wind terug en komen vanuit het koude hoge noorden buien richting Zwolle. Het kwik blijft overdag bij slechts 5 graden steken. Wie weet, levert dat een enkele vlok natte sneeuw op. Dit houden we komende week in de gaten, hier in het weerbericht op Weblog Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)