ZV 44 zwemster Paula Spans Nederlands Kampioene Meerkamp

Paula Spans is Nederlands Kampioene Meerkamp
Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Bij de Nederlandse Junioren Kampioenschappen (NJK) in Eindhoven afgelopen weekend is de 12-jarige Paula Spans van de Zwolse zwemvereniging ZV 44 als eerste geëindigd in het meerkamp-klassement.

Zij werd daarmee Nederlands kampioen zwemmen in de categorie meisjes junioren 1 en 2, wat een geweldige prestatie is van deze jonge zwemster. Aan de wedstrijd mochten de vijftig beste zwemsters uit deze categorie meedoen. Verdeeld over drie dagen en vijf wedstrijdsessies, werden in totaal tien afstanden gezwommen, waarvan de beste negen resultaten meetellen voor de eindklassering. Paula Spans wist tevens het schoolslag-klassement te winnen en ze eindigde op een prachtige derde plaats in het rugcrawl-klassement.

Namens ZV 44 mochten ook Ruben Nooter (junioren 2, als 34e geplaatst) en Ruben Kragt (junioren 1, als 47e geplaatst) deelnemen aan het meerkamp-klassement. Zij verbeterden dit weekend vele persoonlijke records en wisten uiteindelijk heel knap als respectievelijk 28e en 40e te eindigen in het totaalklassement.

Bij de junioren 3 en 4 mochten nog eens negen zwemmers van ZV 44 deelnemen aan dit toernooi. bij de meisjes Valérie Sakkers, Marlouke Frijstein, Licianne Jungeling en Anique Polinder en bij de jongens Collard Jungeling, Gijs Vesseur, Thijs Poll, Thomas van Velzen en Youp Stuifzand.

Met een totaal van 67 individuele starts en zes estafettes behoort ZV 44 daarmee tot de grootste ploegen die deelnamen aan dit toernooi. Een mooie prestatie van dit nog jonge team, dat in het totaalklassement van alle verenigingen als achtste wist te eindigen.

Individuele top 10 noteringen waren er voor Collard Jungeling (junioren 4) met een zesde plek in het vlinderslagklassement en een zevende plek in zowel het schoolslag- als het wisselslag-klassement, en Youp Stuifzand (junioren 3) met een achtste plek in het vrijeslag-klassement.

Zwemmers, trainers en begeleiders kunnen terugkijken op een mooi weekend en gaan nu vol energie verder richting de NJK langebaan in juni volgend jaar.

Foto's 2
Paula Spans is Nederlands Kampioene Meerkamp - Foto: Ingezonden foto
Paula Spans is Nederlands Kampioene Meerkamp
Foto: Ingezonden foto
Team ZV 44 - Foto: Ingezonden foto
Team ZV 44
Foto: Ingezonden foto

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)