Deel energietoeslag voor Zwolse minima wordt begin 2023 uitgekeerd

|   Laatste wijziging

Foto: Pixabay

Zwolle – Inwoners van Zwolle die dit jaar een energietoeslag van 1300 euro hebben ontvangen, krijgen begin 2023 een volgende toeslag van 500 euro. Dit bedrag maakt deel uit van de energietoeslag van 1300 euro die het Rijk voor het jaar 2023 beschikbaar stelt.

Gemeenten hebben de toeslag van 500 euro voor inwoners met een laag inkomen reeds ontvangen van het Rijk. Het mag nu al worden uitgekeerd, maar de gemeente Zwolle heeft ervoor gekozen om de 500 euro pas in februari of maart volgend jaar over te maken aan inwoners die er recht op hebben. Ze krijgen dit bedrag automatisch op de rekening, deelt de gemeente mee.

Zwollenaren die de toeslag voor 2022 nog niet hebben ontvangen of aangevraagd, kunnen tot 1 februari 2023 een aanvraag indienen. Zij ontvangen in 2023 een bedrag van 1800 euro in één keer.

De gemeente betaalt de energietoeslag aan Zwolse huishoudens met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum. Wethouder kansengelijkheid Michiel van Willigen: “Steeds meer Zwollenaren hebben moeite om rond te komen door de stijgende energieprijzen. Als Rijk en als gemeente bieden we ondersteuning aan mensen die terecht een beroep op ons doen. Zo voorkomen we zoveel mogelijk dat ze in financiële problemen komen. We verwachten dat we aan ruim 10.000 inwoners de energietoeslag gaan uitbetalen.”

De energietoeslag voor 2023 bedraagt in totaal 1300 euro. Het is nog niet bekend wanneer en hoe de gemeente de resterende 800 euro gaat uitbetalen.

Inwoners met een laag inkomen die nog geen energietoeslag hebben ontvangen, kunnen een aanvraag indienen via www. zwolle.nl/energietoeslag. Het is tevens mogelijk om een papieren formulier in te vullen dat bij de gemeente op te vragen is.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)