Het weer in het weekend: Overdag meest droog met wat zon

Foto van auteur

Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – In het weekend ziet het er gunstig uit voor Zwollenaren die overdag droog weer wensen. Dat gaat voor een groot deel lukken. Zaterdag trekt wat regen in de vroege ochtend weg, zondagochtend krijgen we een soortgelijk scenario.

Beide dagen van het weekend is er kans op regen wanneer de zon (nog) onder is. We noemen de zon omdat die daadwerkelijk verschijnt boven Zwolle. Wolken zijn er zeker, maar blauwe lucht zien we ook. Zaterdag en zondag is de kans op nattigheid overdag klein, ’s avonds en ’s nacht is de kans op regen groter. Die neerslag hoort bij regengebiedjes die worden aangestuurd door een omvangrijk lagedrukgebied met het centrum bij Schotland.

Door dat lagedrukgebied heeft het weekend tevens wind te bieden. Uit richtingen rond zuid, met kracht 3 tot 4, een matige bries. De temperatuur overdag is 8 à 10 graden, ‘s nachts is het weinig kouder.

Dat is zacht voor de tijd van het jaar en dat blijft in de nieuwe week zo. Aanvoer van lucht uit het zuidwesten tot westen zorgt ervoor dat winterweer ons niet bereikt. Maandag is het overwegend droog. Dinsdag wordt later op de dag een storing met regen en wind boven Zwolle verwacht.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)