Het weer in het weekend: Zaterdag droog, zondag regenachtig

Foto van auteur

Minervalaan
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdag schijnt de zon boven Zwolle door sluierwolken heen. Op lager niveau komen ook wat wolken over, met een heel kleine kans dat er enkele regendruppeltjes uit vallen. Waarschijnlijk blijft het zaterdag droog in Zwolle.

Eigenlijk een prima novemberdag met een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten tot zuiden. ‘s Morgens vroeg hebben we ongeveer 6 graden op de thermometer. Na het middaguur is 10 graden het berekende maximum. Zwolle ligt onder hogedrukinvloed, maar dat gaat veranderen. Een lagedrukgebied koerst richting IJsland en dat is hier te merken: de barometer daalt in de nacht naar zondag. Het lagedrukgebied stuurt een regenfront naar onze omgeving. Zondagochtend wordt de bewolking dik en valt er mogelijk al een spatje.

Zondag is het zwaar bewolkt en vooral in de middag en avond regenachtig. De wind komt uit het zuiden met kracht 3. Het kwik stijgt niet veel hoger dan 7 graden. Dat front blijft een tijdje boven onze omgeving hangen, het ziet ernaar uit dat ook de nacht naar maandag regenachtig verloopt. Maandagochtend hebben we nog steeds ‘plezier’ van het treuzelende front, in de vorm van dikke bewolking waaruit af en toe regen valt.

Maandag verdwijnt de regen uiteindelijk naar het oosten en de bewolking wordt geleidelijk minder massief. Vanaf dinsdag is de kans op neerslag gering. Na woensdag wordt het kouder, maar met een temperatuur van zo’n +5 graden overdag en ‘s nachts rond het vriespunt kun je het nog geen winter noemen in Zwolle.